Otimme Artun rattaat ja hurautimme Varkauteen jo aamusta klo 11 jälkeen.
Siellä rattaat esille ja poika kärriin ja eikun menoksi!
Sattumalta satuimme kävelemäään liki päiväkotia, jossa Anttikin oli ollut pienenä hoidossa. Sieltä hän ja muutama muu poika olivat aina ulkoilun aikana "karanneet" aidan ali läheiseen metsikköön ja kenenkään huomaamatta! (Melkoisia villikkoja). Aitauksessa oli selkeästi havaittavissa "jatkopaloja" alaosassa, jotta moiset karkaamiset pystyttäisiin estämään.(Lienee joku lapsi narahtanut sen aidan alitse menemisestä..heh)
Siinä kiertäessämme päiväkotia minun korviini kantautui ääni joka muistutti kovin kosken pauhua. Ja menihän siitä vierestä melkoisen kovasti pauhaava joki.

Lähdimme kävelemään polkua joka meni pauhaavan joen vartta. Luonto oli aivan koskemattoman näköistä, aivan kuin aarniometsää. Matkalla oli muutamia laitureita (ilmeisesti kalastajille) ja käydessämme laiturilla, Arttu tarrasi entistäkin tiukemmin Antin takinliepeisiin.. heh. Näytti aivan pieneltä koalalta.

Kaikessa rauhassa kiersimme lenkin ja sitten takaisin keskustaan. Siinä vaiheessa olimme olleet jalkapatikassa 1½h. Matkalla vielä osui lasten leikkipuisto ja koska Arttu ei ollut nukahtanut, menimme sinne jossa Arttu sai ensikertaa(oletamme) kiikkua lasten pupukeinussa sekä "ensikeinussa". Voi sitä riemua kun Arttua niin nauratti :)

Sitten menimme vielä syömään noutopöydästä lounasta. Arttu söi melkoisen miehen annoksen! Kirjaimellisesti koko Antin itselleen keräämän annoksen se pisteli kitusiinsa niin, että Antin oli haettava lisää ruokaa. Ja mitä vielä, jälkiruoaksi ollutta marjakisseliä kermavaahdon kera aimoannos upposi Artulle vielä kaiken kukkuraksi. Siten se nukahtikin tyytyväisenä lähdettyämme ajelemaan takaisin kotia kohti.

Aivan ihana sää oli. Lämmin ja tuulikaan ei ollut kylmä. Kyllä kelpasi siellä tallustella omaan tahtiin.

Varkaudenportissa syömämme lounaan yhteydessä tarjottu kotikalja oli aivan MAHTAVAA! Joskus olen ABC:llä syödessämme lounasta ottanut tätä, mutta se on ollut joskus "hapanta", kuin sappinestettä olisi juonut ja kaikenkukkuraksi vielä lämmintä.. mutta nyt oli namia :) Sillä varmaan täytin vatsani suurimmaksi osin, mutta eipä ole nälkäkään ollut sen jälkeen.