Reissu Rantasalmella tehty ja arvosanaksi antaisin asteikolta 1-5, 3½.
Paikoitellen koin, etten tuntunut kuuluvan oikein joukkoon, mutta sinnikkäästi roikuin joukon mukana. Eihän se matkanteko ollut kovinkaan hersyvää, sillä jouduin matkaamaan opettajan autossa. Kyyti oli "päätä huimaavaa". (eli ajotyyli oli: kaasua-jarrua äkkiä-kaasua-jarrua -kaasua...) Hyvin epätasaista vaikka tie oli hyvä.No jotakin hyvää siitäkin. Ei tarvinnut maksaa bensakuluja, vaikka kysyin, opettaja sanoi ettei tarvitse. :) Ehkä se oli ihan hyvä hinta "kärsimyksestä" tässä rahatilanteessani.

Eilen illalla olimme perillä n. 16 jälkeen. Paikka oli (mökki) oikein upea, loistelias hirsihuvila. Oli hienot himmennettävät valot, nahkasohvat, keskiaikainen sisustus, suuret ja korkeat huoneet, pesuhuoneessa poreamme...
Pelasimme joukkueina Aliasta ennen jouluaterialle menoa, joka oli meille varattu klo 19. Jouluateria oli erittäin hyvä ja täyttävä! Sieltä tultuamme meistä usea koki olonsa paikoin sietämättömäksi. Syystä makoilimmekin valittaen vuorollamme sohvalla... Toiset kykenivät lämmittämään saunan ja saunomaankin. Minusta ei ollut siihen...
 Jonkin ajan kuluttua aloimme katsella, josko joku uskaltaisi aloittaa Singstar pelin ja laulaa... Siinä tunnelma virisi ja kaikki muut (minä en alkanut laulelemaan muuten kuin hiljaa mielessäni) laulelivat ja katsoin sujuvasti muiden esityksiä. Siinä menikin sitten nopeasti 3h.

Opettaja lähti ensimmäisenä pitkälleen sänkyyn ja laulu innostuskin oli laantunut. Mietimme kaverina luokkamme puhetta, jonka yksi luokallamme oleva tulisi pitämään. Hän kertoi, että hänellä oli jonkinlaisia ajatuksia jo aiheesta, mutta saimme kertoa, jos tahdoimme, mitä hän voisi puheessaan mainita.

Aamulla heräsin jo varhain. En osannut nukkua sitäkään vähää, nukkuessani opettajan kanssa samassa huoneessa..(joo, säälikää minua!) Hän nimittäin luki kirjaa vielä minunkin mentyä nukkumaan ja se valo KYLLÄ hieman häiritsi minua, vaikka muuta sanoinkin. En vain osannut sanoa vastaan, vaikka ei enää pitäisi olla mikään pelko ainakaan, että se mihinkään numeroon voisi vaikuttaa, sillä numerot on meille annettu jo ajat sitten.. Miltei sama, kävisikö enää opistolla tai muutenkaan. Meidän tutkintotodistuksetkin oli jo saapuneet koululle.

Huomenna onkin sitten siivouspäivä tiedossa.
Pääsen tekemään loppusiivousta tähän mökkiin, se jouduttaakin sitten mukavasti muuttoani Antin luo lauantaina. Enää ei sitten tarvitse jäädä luuttuamaan mitään, vaan pääsemme lähtemään heti pikimmiten saatuamme tavarani kyytiin.
Viisaana olisin aloittanut jo heti kotiini tultuani tänään, mutta on hieman veto poissa, enkä jaksa...(Zzzz...) Palautumiseen menee kuitenkin aikaa.

Matka tuntui pidemmälle pois tullessa, sillä mennessä me pysähdyimme kahdessa eri paikassa tutustumiskäynneille, ja ne katkaisi matkan tekoa.
Kävimme pois tullessa Unnukassa... mutta se oli kaiketi jo niin tuttu paikka ettei se sen puolesta tuntunut "katkaisevan" matkan tekoa sen enempää kuin luokkakaverin kyydistä jääminen Siilinjärvelläkään.
Voi, enää 2 päivää täällä! Sillä meinaan perjantaina mennä Antin luo linkillä... viimeisen kerran. :)