Valkosuklaatäyte:

  • 0,75 dl Flora vispiä
  • 125 g mascarponejuustoa
  • noin 50 g valkosuklaata
  • noin 50 g pieniä valkosuklaapaloja

Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen ja jäähdytä. Vatkaa Flora Vispi, lisää mascarponejuusto ja sula suklaa ja suklaapalat.

Limetäyte:

  • 0,75 dl Flora vispiä
  • 125 g mascarponejuustoa
  • puolikkaan limen mehu ja kokonaisen kuori
  • 2 rkl tomusokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri, juusto sekä limen mehu ja kuori.

Koristeet marsipaania ja pursotukset ja reuna kaakaolla maustettua vispikermaa.

 

Valkosuklaakreemi:

  • 80 g (15 palaa) valkosuklaata
  • 25 g voita
  • 1/3 prk (80 g) mascarpone-juustoa
  • vajaa 1 rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.

Tein suklaakreemin Kinuskikissan ohjeella. Tosin tein vain noin kolmasosan määrästä ja hyvin riitti pinnalle. Reunoillekin olisi ehkä juuri ja juuri riittänyt, varsinkin jos täytekerros olisi hiukan ohuempi. EDIT. Huomasin että mascarponejuustoa olisi pitänyt olla 40 g, kun tarkoitus oli tehdä 1/3 osa Kinuskikissan suklaakreemin ohjeesta...

mustikkamousse:

  • 200 g pakastemustikoita
  • 2,5 dl flora vispiä
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 6-8 rkl tomusokeria
  • 6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Vispaa kerma. Yhdistä juusto, sokerit ja osa mustikkasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen mustikkasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon sekoittaen. Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.

 

diplomaattikreemi:

  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 2,5 dl kylmää vettä
  • 2,5 dl flora vispiä

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen nopeasti. Vispaa kreemiä muutama minuutti.

Vispaa kerma ja sekoita valmis vaniljakreemi sekaan.


mansikkamousse:

  • 200 g pakastemansikoita
  • 1,5 dl flora vanillaa tai flora vispiä
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 4-6 rkl tomusokeria
  • 4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vispaa kerma vaahdoksi. Yhdistä juusto, tomusokeri ja osa mansikkasoseesta. Kuumenna muutama ruokalusikallinen mansikkasosetta ja sulata siihen liivatteet. Kaada täytteen joukkoon sekoittaen. Lisää viimeiseksi vaahdotettu kerma.



 suklaakreemi:

  • 130 g valkosuklaata (Pandan)
  • 25 g oivariinia
  • 80 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl tomusokeria.

Sulata suklaa mikrossa varovasti. Sekoita juusto ja voi tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää seokseen jäähtynyt sulatettu suklaa ja tomusokeri. Vatkaa kunnes massa on kuohkeaa. Jos massa näyttää rakeiselta, jatka vielä vatkaamista.