Aamu alkoi nimipäivä toivotuksella puhelimitse minulle ennen klo 7. Soittaja-onnittelijana toimi tietenkin kukas muukaan kuin oma äiti, vaikka hänkin oli onnitellut minua jo edellisenä päivänä ennakkoon. Se hieman (hetkisen) kynttyröitti, sillä kelloni olisi soinut vasta puolentunnin kuluttua. Eipä siinä. Nousin ylös ja aamutoimet alkoivat jonkin verran aikaisemmin kuin olin suunnitellut.

Menimme Martikkalan ala-asteelle ensimmäiseksi näyttöpäiväksi osin jännittynein tunnelmin.. Kaikki meni kuitenkin ihan hienosti. Ensimmäisellä tunnilla lapsilla oli äidinkieltä. Saimme opiskelijatoverini kanssa pitää opettajan ohjeiden mukaisen oppitunnin 2:lle kakkosluokkalaiselle ja siinä heidän kanssaan oli omia tehtäviään tekemässä yksi esikoululainen. Alku hässäkän jälkeen kaikki meni ihan kivasti ja tunti kului nopeasti.
Seuraava tunti oppilailla olikin matematiikkaa. Se tuntui jopa minusta aika pitkältä tunnilta, kuten aina kouluaikanakin. Vaikka laskut olivat vain yhteen laskuja ja vieläpä niin helppoja että yhteistulos oli alle 20. =) Siitä huolimatta. Olisikohan omat kouluajan kammot nousseet mielistäni esiin, kun aika usein sai istua tukiopetuksessa siitä aineesta. Ei mene kaaliin niin ei mene.

Loppu päivästä suunnittelimmekin sitten (ja harjoittelimme) seuraavalle päivälle pöytänukketeatteri esityksen. Mielestäni siitä tulee ihan mukava, vai johtuuko se siitä, ettei minun "prinssilläni" ole vuorosanoja jotka MINUN olisi puhuttava ääneen. Riittää kun liikuttelen sitä vanhasta kapustasta tehtyä käsinukkea.

Kehittelimmekin jo luokkakaverini kanssa aamunavausta jossa voisimme käyttää teatteri esitystä toisenlaisin pöytänukein. Ideoita alkoi rönsyillä. Jospa se meidän esittämämme esitys antaisi innostusta oppilaille keksiä oma tarinansa 16.2 järjestettävään perhetapahtumaan jossa HE saisivat nimenomaan esittää omatekemänsä nukketeatteri esityksen.
Ihan jäi hyvät tunnelmat menneestä päivästä, vaikka huomenna joudummekin esittämään sen pöytänukketeatteri esityksen koko koululle. Lisäksi luvassa on laskiaispullien leivontaa oppilaiden kanssa... Mielenkiintoista ja vielä laskiaismäen laskua!