Maanantai
Tässä aamulla herätesäni Antin tehdessä lähtöä töihinsä, minäkin nousin käymään wc:ssä. Tullessa poikkesin keittiöön, Antin syödessä aamupalaa siellä. Pian Antti pomppaa ikkunaan ja sanoo:
- Kato 3 Jänistä!!
Minä katsomaan heti myös... "Missä kohdassa?", kysyin. Etsin koko ajan pellolta jäniksiä silmilläni..
-Naapurin kasvihuoneesta tännepäin...NE JUOKSEE RINKIÄ!!!, Antti innostui lisäämään huomatessaan niiden leikkivän. (?)
-Nyt minäkin näen!
Oli aika hauskan näköistä kun ne todellakin kiekkasivat, kaikki 3 peräkkäin. heh.
Minä arvelin niiden olevan tämän kesän poikasia, kun näyttivät MINUN silmissäni aika pieniltä. Tiedäppä sitten...
Antti laski siitä pellolta jänöjä yhteensä 5. Minä taisin vain nähdä ne 3. Mutta on sekin tyhjää parempi ;)

Sunnuntai
Kävimme Artun kanssa rattailla kävelemässä 2h! Minun "huolimattomasta" ehdotuksestani, kiertää erästä reittiä matka venyi niin pitkäksi. Antti sanoi kuullessaan matkalla ehdotukseni reitistä, että:
-Se on kyllä aika pitkä lenkki..
Mutta minulla oli sellainen fiilis, että nyt jaksaa ja sanoin takaisin että:
-No haittaako se, vai etkö SINÄ jaksa? heh.
Sehän kierrettiin. Oli mukava kävellä rauhassa omaan tahtiinsa. Oli melkoisen lämmin sää, hiki siinä tuli ja piti riisua päältään takki sekä kepeä villatakkikin ja kulkea pelkällä t-paidalla. (Toki oli housut jalassa! Mutta puolivälissä oli farkkujen lahkeet käärittävä capri mallisiksi sillä oli tajuton helle.)
Tein illalla omena-banaani kauraoaistosta ja hyvää oli!

Lauantai
Käytimme Arttua tivoli Seiterissä. Ensin menimme Varkauteen jo klo 10, mutta tivoli ei ollut vielä auki. Kävelimme kaupungilla hetkisen ja saimme ideaksi palata takaisin kadulle, jonne olimme jättäneet auton parkkiin, sen vieressä oli eräs kahvila. Kävelimme siis takaisin, mutta oi voi, se kahvila olikin avoinna vain ma-pe :( Eipä se mitään, sitten päätimme mennä toisaalle hörppimään kupposelliset kahvia. Menimme ABC:lle ja söimme noutopöydästä :) Herkullista kotiruokaa olikin tarjolla. (lihapullia, nakkikastiketta , keitettyjä porkkanoita sekä perunoita)
Arttukin maiskutteli ruokaa paljon, hyvällä ruokahalulla.

Palasimme sieltä taas tivoliin, kellon ollessa n. 12.
Aloitimme tivolissa antaen Artun osallistua narunveto arvontaan, sillä vaihtoehtoisesti olisi ollut saada tölkkejä nurin palloa heittämällä tai jokin pika-arvonta lipuke systeemi, mielestämme narunvetoarvonta oli Artun ikää ajatellen paras ja mieluisin vaihtoehto. Pienellä avustuksella autoin Arttua valitsemaan lukuisist naruista sen YHDEN. Pikkuhiljaa narut Artun kädessä väheni ja lopulta jäljellä oli enää 2 ja saimme hänet luopumaan toisesta narusta jolloin jäljelle jäi naru, jota vetämällä hän sai itselleen kohtalaisen kokoisen ravun. :) Se saksiniekka jäi Artulle pysyväksi muistoksi käynnistä tässä tivolissa.

 Sitten kiersimme pienen tivoli alueen ja katselimme sen "laitetarjonnan", josko olisi Artulle sopiva härveli. Sellainen löytyi!

Ensin hänet laitettiin vauhtimatoon. Siinä hän sai uljaasti matkustella kuin kuningas konsanaan, aivan yksin, suurella pienen pojan egollansa :) Oli niin hauskaa katsoa, kuinka totisena hän matkasi etummaisessa vaunussa, alkuun hieman rennommin kiinni kaiteesta pitäen ja kun tuli pieni mutka se ikäänkuin "riuhtaisi" poikaa käännös suuntaan. Silloin tiukentui otekin selkeästi. :)Minä (yritin!!!) kuvata tapahtumaa kännykälläni, mutta valittetavasti kuvanlaatu oli niin heikkoa, ettei saanut selkoa, kuka siellä junassa oikein matkusteli..
Pääasia tässäkin oli: Ettei pojan hellehattu lähtenyt lentoon. Sen lieriin kun tahtoi tuuli ottaa koko ajan ja nakata sen pois pojan päästä.
Matosen pysähdyttyä Antti sai oikein pojan nyrkit irroittamalla irroittaa kaiteesta, kun Arttu puristi niin kovasti vielä junan seisahdettuakin paikalleen.

Yhdessä Antti käviArtun kanssa vielä sellaiseen Lohikäärme-radassa. Se kiersi ylä- ja alamäkien kautta pienen ympyrän. Siinä Arttu oli ensin iloisin mielein, mutta luiskahdettuaan hieman huonoon asentoon, hänen ilmeensä oli kuulemma muuttunut epämukavuudesta kertovaksi Antin sanoin. heh.
Antti kertoi yhden alamäen tuntuneen hänenkin vatsanpohjassa, vaikka se ei ollutkaan iso eikä menyt kovaa.

Tultuamme takaisin, minä tein saunapuita ja lämmitimme iltamassa saunan. Antin vanhemmatkin saapuivat juuri kun aloimme olemaan valmiita menemään saunaan. He tulivat grillaamaan omia pihvejään ja kävipä se Antin isäkin sitten saunassa sen sattuessa olemaan lämmin. :)

Perjantai
Meidän oli tarkoitus mennä katsomaan MIAUSKIS-kissaa, mutta siinä kävi juuri niin kuin olimme osanneet ennalta arvellakin: Koska kyseessä oli perjantai ja Arttu ei ollut nukkunut päikkäreitä, hän saapui ihmeeksemme kuitenkin hereillä perille saakka Antin luo , mutta saatuaan evästä ja huolenpitoa hän vaipui matkatessamme MIAUSKIS-kisua katsomaan, uneen... Annoimme pojan nukkua. ´
Ei se Miauskis-kissa olisi niin tärkeä, että unet pitäisi keken jättä sen mokoman mirrin vuoksi. :)