Kas jos nyt saisi kirjailtua loppuun lomareissun.
Elikkä torstaina lähdimme aamusta Posiolta Kuusamon suurpetoeläin keskukselle.
Siellä oli karhuja, ilvelksiä, poroja, ahma, ja kettuja. Otin yhden kuvan karhuista, mutta senkin karhun pää jäi tolpan taa, joten ei ole siitäkään oikein fiksua otosta. Sen sijaan kuvasin kaksi puista veistosta. Toisessa oli kuvattu, kuinka pieniä karhuja oli kiivenneenä puuhun ja toinen veistos oli vain takajaloillaan seisovasta suuresta karhusta.

Sieltä menimme Päätalon paikkaa katsomaan.
Matka oli aika hikinen, koska aurinko paistoi edelleenkin, vaikka aamulla herätessämme 7 aikaan sateli vettä. Se olikin reissumme ainut kerta kun vettä satoi.

Mutta Päätalosta. Alla paikan päärakennus:
1805021.jpg
Navetta rakennus, josta ostin kuuluja "uskovaisten pastilleja"+ kortteja =)
1805023.jpg
Saunarakennuksesta, ilmeisesti pesupata tai jonkinlaisena kiukaana toiminut pata.
1805025.jpg
Tämä seuraava ei esittelyjä kaivanne, se on se kuulu PAIKKAANSA HAKEVA UUNI! =)
1805027.jpg
Paikalla oli myös esillä paljon muita esineitä, mainittakoon nyt Riitun piippu, jota hänen tiedettiin viimeisimmäksi poltelleen sekä Herkon sarkahousut ja Kallen nahkatakki.

Täältä lähdettyämme pysähdyimme Suomussalmella ja Kajaanissa söimme noutopöydästä. Sitten köröttelimme jonkin moisen makijaiskasan kanssa takaisin, sillä ostimme Namellin tehtaanmyymälästä makijaisia :)
Uutta reissua olemme jo alkaneet suunnitella miettien, missä voisi käydä uudestaan ja missä muualla voisi ensi kerralla pohjoisissa päin liikkuessaan käydä. Jäin kaipaamaan vuorimaisemaa, joka oli erityisen hulppeaa nähtävää.
Siinäpä oli reissumme.


Ainiin, meinasin unohtaa:
Matkallamme, minä luin VÄÄRIN monia paikkojen nimiä, mistä allekirjoittanut sai makoisia nauruja koko matkaksi. Aina ne alkoi naurattamaan mieleen muistuessaan. Tässä muutama esimerkki:
Paskakaivo
Liejuoja
Munkki hyytelöä (tämän lukiessani ajattelin että "On ne lappalaiset hulluja!")
Järvenpuhdistamo
Tulivoima puisto
Näköala portti

Kuulin myös väärin Antin sanomia asioita, josta sain aivan hervottomat naurut. Jos nyt esimerkiksi seuraavan kerron (mikä ei naurata enää, mutta silloin siinä väsymystilassa sitäkin enemmän).
Antti sanoi "Niinkuin SEO:lla". Minä kuulin jotakin omiani ja sanoin siihen "Ai sen paikan nimi oli Seula" (puhuimme huoltamosta matkanvarrella). Antti:- EI! Ku SEOlla!!!!!
- Aijaa..*repesin* Minä kuulin sinun sanovan jotakin "seula" nimisestä paikasta ja ajattelin että mitä se nyt sekoilee...
Arvatenkin Antti mulkaisi MINUA siihen malliin, että "onko-sinun-lääkityksesi-kohdillaan?" heh...
Olipahan reissu -hyvä reissu olikin, ja tulipahan tehtyä!