Hellsingin reissu tuli tehtyä. Palauduimme kotiimme eilen iltapäivästä. Poikkesimme paluumatkallamme vain muutaman kerran huoltamolle. Yksi pysähdys oli Mäntsälässä Juustoportissa, josta ostin porosalamia pötkön sekä ½kiekon leipäjuustoa sekä pienen palan jotakin vuohen juustoa. Samaisen katon alla oli myös Runebergin karkkikauppa, jossa oli ainakin minua vastustamaton tarjous. "Osta 4 maksa 3". Pitihän niitä pussukoita sitten ottaa, ei ne kalliita olleet, siihen nähden, että oli ihan laadukkaita, eikä mitään 2-laatua.
Vielä hieman ennen kuin olimme kotosalla, pysähdyimme syömään Varkaudessa. Ostamani pitsa oli todella täyttävä ja paikan myyjä pahoitteli että heidän uuni olisi "polttanut" pitsan pohjan, ja lupasi hyvitykseksi meille pehmikset. No en jaksanut syödä pitsaa joten pyysin saada sen lopun johonkin laatikkoon mukaani. Olin (ja myös Antti oli) aivan sanoin kuvaamattoman täysi ruoasta. Ja vielä piti pehmis jaksaa. joka sekin oli JÄRKKY SUURI! Söimme niitä pehmiksiä (kupista) pihalla ja molemmat meistä "yökki", mutta oli silti sääli heittää roskiin. Kun ei mahdu niin ei mahdu. Ei sitä voi väkisin alkaa änkäämään, tuleehan se pois jos pakolla syö. Minun ottamani suklaakastikkeinen pehmis ei ollut muutenkaan se "paras" vaihtoehto. Maistoin Antin mansikkaista ja se oli paljon parempi. (Miksi aina se oma on "pahaa" tai ainakin se mitä toinen syö on aina parempi, olipa kyseessä karkki tai mikä tahansa...)
Helsingissä en ollut Antille kateellinen lainkaan hänen syödessään etanoita...*puistatus*
Mutta yleensä muuten...

Lasipalatsissa söimme maanantaina ja vaikka annokset oli hyvinkin pieniä, saimme vatsamme niin täyteen että ei voinut jälkiruokaa kuvitellakaan syövänsä enää sen päälle! Saatikka juovansa mitään. Saimme 3ruokalajin illallisella maistaa erilaisia viinejä ruokiemme kanssa. Oli oikein alkujuomaksi kuohuviiniä! Se oli ehkä se petollisin aloitus, tai sitten se vain tuntui, koska oli niin nälkä ja ehkä sitä joi sitten "varomattomasti", ja yöllä minun oli pahaolo.


Tiistaina lähdimme Antin kanssa aamusta Helsingin keskustaan ja kävimme Hietaniemen hautausmaalla. Siellä saikin kävellä! Löysimme mm. Speden, Kekkosen, Mannerheimin, Adolf Ehnroothin, Kalevi Sorsan, Åke Lindmanin ym julkkisten haudat. Minun oli jo miltei pakottavaa istua joka penkille joka vain vastaan tuli, sillä välillä tuntui oikein että jaloissani ei ollut tuntoa. (Erittäin hyväkunto minulla...heh-heh)
Meinasimme, että olisimme käyneet Suomenlinnassa, mutta en jaksanut enää kävellä tyyliin "senttiäkään" joten menimme sitten Fransmanniin syömään Tertun saavuttua keskustaan luoksemme, sillä meillä ei ollut tarvetta käydä Tertun asunnolla enää ennen ruokailua.


Kävimme taas kerran Tuomiokirkossa "ihmettelemässä" ja sitten vastapäiseen kirjastolle(??) jossa minun oli istuttava jälleen miltei jokaiselle vastaan tulleelle tuolille huilaamaan. X)
Kohta pitäisi lähteä käymään kirkolla ostamassa jo kaiken varalle minun migreenilääkettä ja Antti tarvitsee Heinixiä heinänuhaansa.
Jotta eipä tässä taas muuta. Reissumme venähti +1 päivällä, mutta eipä meillä ollut mitään kiirusta. Kiitos Tertulle vielä kerran ylläpidosta ja kaikesta muustakin, kun huoli meidät majoittamaan luokseen. Tevetuloa joskus meillekin, vastavierailulle! Olette oikein lämpimästi tervetulleita Hymy