Täällä pihistään ja kuiskitaan koska menetin ääneni viimeyönä alkaneen kurkkukivun myötä.
Tuntui jo illalla sellainen oudohko kutina kurkussa, mutta ei muuta oireilua. Yöllä heräsin enkä meinannut saada enää unta kun tuntui että hengittäessä sattui kurkkuun niin kovin. Kävin juomassa kylmää vettä alakerrassa koska muistin joskus jostakin kuulleen/ lukeneeni että lämmin juoma ei ole paras mahdollinen kurkkukivussa sillä se lisäisi vain pöpöjen määrää. tmv, Niinpä hörpin hetken vettä ja kirjoittelin ruoka-ohjeita isosta repaleisesta vihkosta uuteen ja parempaan vihkoseen, kunnes minut valtasi etova olo!
Mietin hetken että "ei kai nyt tule oksennuskin tämän kaiken kivun lisäksi..." Tunne voimistui ja lähdin kohti vessaa. En ehtinyt kauaksi kun alkoi korvissa vinkua ja tuntui että veri pakenee päästä. Käännyin takaisin ja kiirehdin olohuoneen sohvalle makoamaan nostaen jalkani seinää vasten. Hetken siinä tuntui mahassakin pyörittelevän ja sitten tuli vilun väristyksiä. Kun oloni oli kohentunut lähdin takaisin petiin oman peiton alle lämpimään. Uni tuli mutta unessa ja ennen kuin nukahdin mielessäni pyöri vain ajatus" Mitä jos aamulla en kykene nousemaan jos huimaa, kuinka minä Kertulle saisin annetuksi  ruokaa ja vaihdettua vaipankin...?!?"
Onneksi aamulla olo oli jo "normaali".
Join herättyäni lämmintä teetä (vaikka se lisäisi miten paljon mahdollista virusta tai bakteeria kurkussani). Sitten aloin siivoamaan. Imuroin ja pesin alakerran lattiat vietyäni matot rullalla kylmään eteiseen.
Siinä kirjailin vielä muuutaman ohjeenkin uuteen vihkoseen ja sitten päätin tehdä joko suklaarae-keksejä tai kauralastuja, kumpiinko nyt ainekset kaapista löytyisi.

Olin aloittamassa tekemään suklaarae-keksejä kun huomasinkin että eihän meillä olekaan kananmunia joten sovelsin ja sävelsin sitten tehden kauralastujasuklaarakeilla! Ainakin se 1 jonka maistoin oli ihan O.k.n makuinen :)

En voi soittaa puhelimellani nyt hoitaakseni asioita eteenpäin sillä ääneni on paremminkin pihisemistä ja kuiskimista muistuttavaa.  Lisäksi kunnassa tuskin ottaisivat minua kovin vakavasti kun soittaisin ja kyselisin mahdollisesta hoitopaikasta meidän Kertulle "Nakke-äänelläni" xD

Arttu tulee tänään luoksemme ja se jos mikä on huippua. Senkin vuoksi minä tekaisin niitä herkkuja hieman. Muistan miten se poika söi kesällä niitä tekemiäni suklaaraekeksejä ihan vain sen vuoksi kun niissä oli nameja seassa :)

Kerttu nousee jo kaikkea vasten minne pääsee. Eräänä päivänä se oli hetken seissyt ilman tukea (itse sitä huomaamattaan) kun oli ensin sohvan edessä nojaillut siihen ja kohta se ei ollutkaan pitänyt mistään kiinni. :) Kamalan nopealla vauhdilla neiti on kehittynyt viime aikoina!
Hokee jotakin "mam-mam-mam-mam-mam" ja milloin taas "mum-mum-mum-mum" tai "pa-pa-pa-pa-pa.." :D
Ilmiselvästi hän taitaa tapailla sanoja "mamma" ,"mummo" ja "pappa" :D Minun veikkaukseni siis voisi olla tuollainen mutta itsehän se tietää mitä meinaa jos jotakin ylipäänsä niillä edes meinaa, voihan se aikansa kuluksikin niitä hokea ja harjoitella sitä kautta puhumisen alkeita.

Eipä sitten muuta kuin OIKEIN MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!